Runningtherapie

Runningtherapie is een wetenschappelijk onderbouwde behandeling. Het wordt ingezet bij stressgerelateerde klachten, maar ook voor mensen die (nog) geen klachten hebben en een betere balans zoeken tussen inspanning en ontspanning.  

 

We weten allemaal dat bewegen een aantal processen in ons lichaam op gang brengt waardoor we ons beter, fitter en positiever voelen. Toch is het vaak moeilijk om je ertoe te zetten en blijven we vastzitten in een vicieuze cirkel van vermoeidheid en verminderde activiteit. Runningtherapie verbetert je conditie en zelfvertrouwen en vermindert negatieve gevoelens. We kunnen dus letterlijk de stress uit ons lijf lopen!

Wil je hier meer over lezen, kijk dan op www.bewegenvoorjebrein.nl of www.runningtherapie-nederland.nl

 

Hoe? 

In een traject van 10-12 weken leer je om 3 keer per week, zelfstandig 30 to 60 minuten invulling te kunnen geven aan het hardlopen. 

We starten altijd met een intakegesprek en een korte startmeting. Bij een verminderde conditie bouwen we rustig op, zonder te forceren. We stellen samen doelen die haalbaar zijn.  Tijdens het lopen draag je een hartslagmeter zodat je zelfstandig binnen je hartslagzones leert te trainen. Je runningtherapeut loopt 1x per week met je mee en houdt je voortgang bij. Zo kunnen we ook het trainingsprogramma makkelijk aanpassen aan je wensen en mogelijkheden. 

Bij runningtherapie is het 'praten' ondergeschikt aan het 'lopen', maar tijdens de training komen vaak thema's boven die je ook op andere gebieden in je leven herkent en mogelijk verder wil bespreken. Bij KAI therapy kun je daarom het lopen combineren met een kortdurend coachingstraject of psychologische behandeling. 

 

Voor wie?

Om te starten heb je geen ervaring met hardlopen nodig. Het looptempo van de trainingen kan variëren van wandelen, tot joggen of hardlopen. Mocht je twijfelen of dit fysiek te belastend voor je is, raden we je aan om altijd eerst te overleggen met je huisarts of fysiotherapeut. Runningtherapie wordt vooral ingezet bij stress, vermoeidheid, overspannenheid, burn-out, depressie of angst en heeft een bewezen positief effect op deze klachten. Dit geldt overigens ook voor een slechte lichamelijke conditie, overgewicht, lusteloosheid en slapeloosheid. Voor mensen die (tijdelijk) in een arbeidsongeschiktheidssituatie zitten, kan runningtherapie onderdeel uitmaken van het  reïntegratieproces. Soms kunnen de kosten dan bekostigd worden door de werkgever. Hiervoor kun je overleggen met je bedrijfsarts of werkgever. 

 

Waarom zou ik het doen?

Voor iedereen is de reden om te beginnen met runningtherapie persoonlijk. Onze ervaring is dat wanneer we stressvolle periodes in ons leven doormaken, niet alleen het hoofd maar ook het lichaam uitgeput raakt. Door te werken mét en aan de lichamelijk conditie, kunnen we ook de psychische conditie verbeteren. We brengen als het ware alles in beweging, wat kan opleveren dat je:

- rustiger wordt in je hoofd

- gevoel van voldoening ervaart 

- lichamelijke signalen beter kan herkennen

- beter gaat slapen

- een betere conditie krijgt

- je minder somber voelt, minder spanning of angst ervaart

- meer energie voelt, actiever wordt en meer zin in activiteiten krijgt 


Individueel

12-weken programma, wat geheel individueel gevolgd wordt. In de individuele trainingen is meer tijd en ruimte voor je persoonlijke stressoren en thema's die jij wil bespreken. Daarnaast kunnen we makkelijker afspraken aanpassen en de training nóg meer op maat aanbieden. 

 

Het programma bestaat uit:

- Individuele intake (60 min) waarbij aandacht is voor persoonlijke thema's of actuele stressfactoren. 

- Startmeting en conditiebepaling 

- Het stellen van persoonlijke doelen en opstellen van een loopprogramma op maat.

- 1x per week samen lopen met je runningtherapeut 

- 2x per week zelfstandig lopen

- Tijdens de training meer aandacht voor je persoonlijke valkuilen en stressoren. 

- Ademhalingsoefeningen en advies over techniek bij het hardlopen, 

- Tussentijdse evaluatiegesprek (30 min) 

- Persoonlijke eindevaluatie (30 min) 

 

Locatie & tijd:

Het programma vindt plaats in een park bij jou in de buurt. De loopdagen en tijden zijn in overleg en kunnen flexibel aangepast worden naar jou wensen. 

 

Kosten: €850,- p.p. voor particulieren. 

 

Bedrijven en instellingen die dit pakket willen opnemen in een eigen (behandel)traject kunnen een offerte volgens NZA-tarief opvragen via: info@kaitherapy.com

 


Groep

10-weken programma, waarbij je in een kleine groep deelneemt aan een vast programma. Als je niet kan deelnemen aan de bestaande groepen, kun je ook zelf je eigen groepje samenstellen (minimaal 2 personen). 

 

Het programma bestaat uit:

- Korte screenende intake  (30 min) 

- Het opstellen van een loopprogramma  

- 1x per week lopen met een groep in het Diemerpark-IJburg te Amsterdam. 

- 2x per week zelfstandig lopen 

- Vragen en voortgang worden besproken tijdens in de groepssessies. 

- Eindevaluatie met de groep

 

Locatie & tijd van actieve groep(en):

 

*LET OP:  Momenteel zijn alle groepslessen gepauzeerd ivm  veranderende COVID-19 maatregelen. 

Mocht je een eigen groepje van minimaal 2 deelnemers willen starten in deze periode kun je contact opnemen om dagen/tijden af te spreken. 

 

Kosten: €375,- p.p. voor particulieren. 

 

Bedrijven en instellingen die dit pakket willen opnemen in een eigen (behandel)traject kunnen een offerte volgens NZA-tarief opvragen via: info@kaitherapy.com

 


Plan op maat

Het is ook mogelijk om een geheel op maat gemaakt programma te creëren samen met je runningtherapeut.

 

Je kun bijvoorbeeld het aantal weken of de frequentie van de afspraken aanpassen.  Daarnaast kun je het hardlopen aanvullen met Yin yoga of coaching-sessies. 

 

De kosten van het maatwerk programma kan variëren en wordt op basis van uurtarief berekend. Neem vrijblijvend contact op voor meer informatie via info@kaitherapy.com

 


Wat past bij mij?

Als je twijfelt wat het beste bij je past is altijd het mogelijk om vrijblijvend contact op te nemen met ons. 

 

We denken graag met je mee!