FAQ - Veelgestelde vragen

 

Hoe meld ik me aan?

Je kunt je aanmelden door ons een e-mail te sturen via info@kaitherapy.com. We nemen dan binnen 2 werkdagen contact met je op en plannen samen een afspraak. Wil je je aanmelden voor een behandeling in de Generalistische Basis GGz, dan kan dat via de psychotherapiepraktijk(en) waar wij bij gedetacheerd zijn. >> Lees meer

 

Heb ik een verwijsbrief nodig?

KAI therapy biedt verschillende diensten, waarvan sommigen wel en anderen niet vergoed worden door de zorgverzekering. 

Wanneer je runningtherapie zelf betaald heb je geen verwijsbrief nodig. Wanneer je de therapie (deels)vergoed krijgt via je zorgverzekeraar of werkgever kunnen andere regels gelden. Dit kan per zorgverzekeraar verschillen dus neem ten alle tijden eerst contact op met je zorgverzekeraar. >> Lees meer over de mogelijkheden 

Voor de Generalistische Basis GGz (GB-GGz) geldt dat je altijd een verwijsbrief van je huisarts nodig hebt. Voor de GB-GGz is KAI therapy gedetacheerd bij PPC Amsterdam. >> Lees meer

Voor coaching is geen verwijzing nodig. De factuur voor deze gesprekken wordt naar de cliënt zelf gestuurd. >>Lees meer

 

Zijn de sessies online of live/in person? 

In 2022 zullen we geen afspraken op de praktijk meer plannen. Alle intakes voor Runningtherapie en GB-GGz zijn momenteel online, via videocontacten. Runningtherapie of Yin yoga vind plaats bij jou in de buurt of bij je thuis, zolang we ons houden aan de actuele COVID-maatregelen.

Een coaching-sessie kan zowel online of al wandelend. 

 

Is er een wachttijd voor Coaching? 

KAI therapy heeft momenteel geen wachttijden. Gesprekken kunnen online (via video-contacten) of in een wandel-sessie. Afhankelijk van jou en onze agenda, kunnen we meestal binnen 1-2 weken een eerste afspraak plannen. 

 

Is er een wachttijd voor Runningtherapie? 

KAI therapy heeft momenteel geen wachttijden. Afhankelijk van jou en onze agenda, kunnen we meestal binnen 1-2 weken een eerste afspraak plannen. 

 

Is er een wachttijd voor een behandeling in de Generalistische Basis GGz? 

Kijk voor actuele wachttijden voor de GB-GGz bij op de websites van de psychotherapiepraktijken waar KAI therapy bij gedetacheerd is.

>> Lees meer

 

Ik wil een afspraak afzeggen, zijn daar kosten aan verbonden?

Je kan kosteloos een afspraak 24 uur van te voren afzeggen, per e-mail of SMS. Bij het te laat afzeggen van een afspraak, of niet verschijnen op je afspraak zonder tegenbericht brengen wij een bedrag van €50,- in rekening. 

 

Ik heb een klacht, wat nu?

We vinden het erg belangrijk dat je tevreden bent over je behandeling bij KAI therapy. Als je een klacht hebt, geeft het dan zo snel mogelijk aan bij je behandelaar. Wij zullen dan ons best doen dit in een persoonlijk gesprek met je te bespreken en er samen uit te komen.

Mocht dit gesprek geen oplossing bieden dan kunnen we samen vragen om bemiddeling. Mocht dit ook niet voldoende zijn, dan kun je je wenden tot de klachtencommissie van de Nederlandse Vereniging voor de Gezondheidszorgpsychologie en haar specialismen (NVGzP), de beroepsvereniging waar wij bij zijn aangesloten.