Coaching & Psychologie 

 

KAI therapy biedt naast Runningtherapie, YinYoga ook Coaching en Psychologische behandelingen in de Generalistische Basis GGZ.  

 

Binnen de geestelijke gezondheidszorg wordt onderscheid gemaakt tussen Basis GGZ en Specialistische GGZ. Op de website van Kiezen in de GGZ kun je er meer over lezen. In het kort komt het hierop neer: 

 

De Basis GGZ is voor psychische problemen die minder complex zijn of voor het eerst optreden in je leven. Meestal zijn de klachten van een licht tot matig niveau en beïnvloeden ze ook in deze mate je dagelijks functioneren. Het kan bijvoorbeeld gaan om spanning- en angstklachten of stemmingsklachten, die wisselend aanwezig zijn en waarvoor je niet altijd een duidelijke oorzaak kunt vinden. Onze werkwijze is dan ook gericht op de klachten in het hier en nu. Het doel is om allereerst de klachten te verminderen en het evenwicht te herstellen. Daarna kijken we samen met je naar mogelijke valkuilen en patronen in je leven die klachten kunnen triggeren en besteden we aandacht aan hoe je de kans op terugval kunt verminderen.

 

Specialistische GGZ wordt geadviseerd wanneer klachten langer bestaan of van grote invloed zijn op je dagelijkse leven. In dit geval kan het nuttig zij om meer aandacht te besteden aan de bron van de problemen. Een Specialistische behandeling helpt je meer inzicht te krijgen hierin. 

KAI therapy biedt alleen Basis GGZ behandelingen. Soms is dit voldoende, maar soms ook niet. De meeste mensen die zich aanmelden bij ons kiezen ervoor om eerst een behandeltraject in de Basis GGZ te starten en daarna te beoordelen of ze een vervolg nodig hebben in de Specialistische GGZ.  Bij KAI therapy hebben we een goed idee van de opties voor behandeling in de Specialistische GGZ in de regio en denken we graag met je mee welke zorg het beste bij je past. 


Coaching

 

Wanneer er geen sprake is duidelijke psychische klachten, maar je op een laagdrempelige manier een aantal thema's of levensvragen zou willen bespreken is coaching een goede match.

Hiervoor heb je geen verwijsbrief nodig en kun je vaak op korte termijn een afspraak inplannen. Coaching sessies kunnen online, op de praktijk, of al wandelend, waardoor we  flexibel zijn in het plannen van een afspraak. 

 

Coaching kan ook gecombineerd worden met Runningtherapie.  

Tijdens de loopsessies komen we vaak allerlei thema's of valkuilen tegen die we ook in het dagelijkse leven herkennen.

Hoe hoog je je doelen stelt, wat jij 'goed genoeg' vindt, hoe je omgaat met tegenslag of met je huidige conditie, hoe kritisch of streng je bent voor jezelf, of je je grenzen kan bewaken of de neiging hebt daar continue over heen te gaan en meer van dit soort herkenbare patronen. 

Aanvullende coaching sessie waarin we deze thema's nader bekijken, helpen je gewoontepatronen op een praktische wijze aan te pakken. 

 

Kosten van deze sessies worden berekend aan de hand van een standaard tarief voor OVP-Niet basis-pakketzorg zoals vastgesteld is door de Nederlandse Zorgautoriteit.  Zie hiervoor Tarieven en Voorwaarden / OZP

Basis GGz

 

Wanneer je last hebt van psychische klachten die niet vanzelf over lijken te gaan en je niet meer op gewenst niveau functioneert op het gebied van werk, in je relatie of sociale contacten, of je fysieke conditie achteruitgaat, kan het verstandig zijn hier met een professionele hulpverlener naar te kijken.

Voor behandelingen in de Basis GGZ is KAI therapy is momenteel gedetacheerd

bij: 

 

- PPC Amsterdam 

 

Met een verwijzing voor de Basis GGZ via je huisarts, kun je je aanmelden via de eigen website van bovenstaande praktijk(en). 

De procedure van aanmelding, communicatie, plannen van een intakegesprek, wachttijden, behandel-voorwaarden en andere afspraken kan per praktijk verschillen. We verwijzen je hiervoor naar de eigen website van de desbetreffende praktijk.

 

 

Spoed / Crisis

 

Bij KAI therapy werken wij alleen op afspraak. Wij bieden geen crisishulp en er is geen formeel samenwerkingsverband met de crisisdienst.

 

Bij crisis of spoed is je huisarts de eerste contactpersoon. Buiten kantoortijden kun je gedurende crisis situaties terecht bij de eigen huisartsenpraktijk of de Huisartsenpost Amsterdam of 

Spoedeisende Psychiatrie Amsterdam

 

Daarnaast zijn telefonische hulplijnen voor direct contact met een vrijwilliger of hulpverlener. Zij luisteren naar je en geven advies als je daar behoefte aan hebt.  

MIND Korrelatie: 0900 1450

Sensoor: 0900 0767

113 Online Suicidepreventie: 0900 0113


Wat past bij mij?

Als je twijfelt wat het beste bij je past is het mogelijk om vrijblijvend contact op te nemen met ons. We denken graag met je mee!